طرز تهيه آش ترخينه

۲۱ بازديد

طرز تهيه آش ترخينه

آش ترخينه يا سوپ ترخينه از غذاهاي محلي استان همدان و استان لرستان و استان كرمانشاه است. سابق بر اين ترخينه را در فصل تابستان درست مي‌كردند و براي آش زمستان آماده مي‌كردند. ترخينه آش نيمه آماده‌اي بوده كه براي سريع‌تر آماده شدن در هنگام پخت، آن‌را به صورت نيمه پخته خشك مي‌كردند و در مكان خشك و خنك تا زمستان نگه‌داري مي‌كرده‌اند. بنابر دانسته‌هاي من مواد اوليهٔ ترخينه بلغور گندم، دوغ كشك، كمي سبزي، نمك و اندكي زردچوبه است. بلغور گندم را نيم‌پز مي‌كنند و سپس بقيه مواد را اضافه مي‌كنند. نكته آن در غليظ بودن مواد حاصل است كه تقريباً به صورت مايع كتلت در مي‌آيد. مواد را به اندازه‌هاي كوچك تقسيم مي‌كنند و به صورتي كه در شكل‌ها ديده مي‌شود در آفتاب داغ تابستان خشك مي‌كنند. امروزه بهترين كار اين است كه ترخينه در كيسه فريز دربسته درون يخچال نگه‌داري شود. ترخينه را از بازار محلي شهرهاي استان‌هاي همدان و لرستان مي‌توانيد تهيه كنيد. همچنين ترخينه يكي از سوپ‌هاي محلي و معروف كرمانشاه مي‌باشد كه در تهيه آن از گندم و دوغ استفاده مي‌شود و به صورت گلوله‌هاي خشك شده و آماده عرضه مي‌شود و در شهر كرمانشاه به عنوان يك غذاي دارويي جهت مداواي سرماخوردگي بين مردم طرفداران بسياري دارد.

آش ترخينه

طرز تهيه آش ترخينه

آش ترخينه يا سوپ ترخينه از غذاهاي محلي استان همدان و استان لرستان و استان كرمانشاه است. سابق بر اين ترخينه را در فصل تابستان درست مي‌كردند و براي آش زمستان آماده مي‌كردند. ترخينه آش نيمه آماده‌اي بوده كه براي سريع‌تر آماده شدن در هنگام پخت، آن‌را به صورت نيمه پخته خشك مي‌كردند و در مكان خشك و خنك تا زمستان نگه‌داري مي‌كرده‌اند. بنابر دانسته‌هاي من مواد اوليهٔ ترخينه بلغور گندم، دوغ كشك، كمي سبزي، نمك و اندكي زردچوبه است. بلغور گندم را نيم‌پز مي‌كنند و سپس بقيه مواد را اضافه مي‌كنند. نكته آن در غليظ بودن مواد حاصل است كه تقريباً به صورت مايع كتلت در مي‌آيد. مواد را به اندازه‌هاي كوچك تقسيم مي‌كنند و به صورتي كه در شكل‌ها ديده مي‌شود در آفتاب داغ تابستان خشك مي‌كنند. امروزه بهترين كار اين است كه ترخينه در كيسه فريز دربسته درون يخچال نگه‌داري شود. ترخينه را از بازار محلي شهرهاي استان‌هاي همدان و لرستان مي‌توانيد تهيه كنيد. همچنين ترخينه يكي از سوپ‌هاي محلي و معروف كرمانشاه مي‌باشد كه در تهيه آن از گندم و دوغ استفاده مي‌شود و به صورت گلوله‌هاي خشك شده و آماده عرضه مي‌شود و در شهر كرمانشاه به عنوان يك غذاي دارويي جهت مداواي سرماخوردگي بين مردم طرفداران بسياري دارد.

آش ترخينه

مواد لازم براي آش ترخينه كرمانشاهي :

 مرغ :200 گرم

ترخينه خشك كرمانشاهي :400 گرم

لپه :يك ليوان

پيازخلالي شده :يك عدد متوسط

سيب زميني :يك عدد متوسط رنده شده

هويچ :دو عدد متوسط رنده شده

گوجه فرنگي : 5-6 عدد

نمك ، فلفل ، زردچوبه:به مقدار لازم

سبزي آش :نيم كيلو 

 

طرز تهيه آش ترخينه كرمانشاهي :

ابتدا لپه را از 2 تا 3 ساعت قبل در آب سرد خيس كنيد .

بعد ترخينه را بكوبيد و با مقدار كمي آب ولرم بشوييد. و با كمي آب جوش خيس دهيد.

داخل قابلمه اي مقداري روغن بريزيد تا داغ شود. بعد پياز را داخل آن تفت دهيد تا طلايي رنگ شود.

سپس مرغ خرد شده را به همراه هويج ، لپه و مقداري زرد چوبه به پياز اضافه كنيد و همزمان مواد را با هم چند دقيقه اي تفت دهيد.

بعد به مواد تفت داده شده يك ليتر آب اضافه كنيد و حرارت را بالا ببريد تا آب به جوش بيايد. بعد از جوش آمدن آب ، حرارت را كم كنيد و تا همه مواد با هم بپزند.

وقتي لپه ها پخته شدند نصفي از گوجه ها رنده شده را به همراه سيب زميني به قابلمه آش اضافه كنيد و هم بزنيد تا رنگ آش قرمز شود.

در قابلمه را ببنديد تا يك ربع مواد با هم بجوشند. بعد كاسه حاوي آبجوش و ترخينه را به بقيه مواد آش اضافه كنيد.

بعد از اضافه كردن سبزي ترخينه ، مدام آش را هم بزنيد تا ترخينه ها از هم باز شوند.

بعد از نيم ساعت اضافه كردن ترخينه ، بقيه گوجه فرنگي رنده شده را داخل آش بريزيد و در قابلمه را نيمه باز نگه داريد تا آش كم كم با حرارت ملايم پخته شود.

در آخر نمك و فلفل آش را تست كنيد و آن را از روي حرارت برداريد.

اين آش هر چه بيشتر روي حرارت بماند غليظ تر و جا افتاده تر مي شود.ولي معمولا 3 تا 4 ساعت زمان براي پخت اين آش كافيست. آش را با پياز و سير داغ تزيين كنيد.

source: mamanpaz

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.