طرز تهيه مرباي كدو حلوايي خانگي+مرباي انجير

۲۴ بازديد

 مواد لازم براي مرباي كدو حلوايي 

كدوي پوست گرفته قالب زده:1 كيلو

آبليموي تازه : 1 قاشق غذاخوري

شكر :1 كيلو

آهك آب نخورده : 250 گرم

ساقه دارچين :2 تكه 

خلال پسته براي تزيين

آب براي پخت :4 ليوان

 

 مواد لازم براي مرباي كدو حلوايي 

كدوي پوست گرفته قالب زده:1 كيلو

آبليموي تازه : 1 قاشق غذاخوري

شكر :1 كيلو

آهك آب نخورده : 250 گرم

ساقه دارچين :2 تكه 

خلال پسته براي تزيين

آب براي پخت :4 ليوان

 

طرز تهيه مرباي خانگي كدو حلوايي

آهك را در يك و نيم ليتر آب حل كنيد و بعد از صافي رد كنيد. كدوهاي قالب زده را در آب آهك صاف شده بريزيد تا به مدت 5 ساعت داخل آن بماند.

 

هر نيم ساعت يكبار با يك قاشق چوبي كدوها را هم بزنيد. سپس كدوها را آبكش كنيد و زير آب سرد بشوييد تا آهك آن كاملا از بين برود.

 

چند بار كدوها را بشوييد تا خيالتان راحت شود كه ديگر اثري از آهك روي كدوها وجود نداشته باشد.دقت كنيد كدوها حتما با آب سرد شسته شوند.

 

سپس كدوهاي شسته شده را به مدت 8 ساعت در آب سرد قرار دهيد . البته بايد هر يك ساعت آب آن را عوض كنيد . بعد از 8 ساعت دوباره كدوها را زير آب سر بشوييد.

 

پارچه اي پهن كنيد و كدوهاي شسته شده را روي پارچه بريزيد تا آب اضافه آن كاملا گرفته شود .

 

كدوي خشك شده را وزن كنيد تا به اندازه آن شكر مصرف شود.

 

در مرحله بعد شكر و آب را با هم مخلوط كنيد و روي حرارت قرار دهيد تا آب بجوش بيايد و شكر در آب حل شود.شهد را حدود 25 دقيقه بجوشانيد تا كمي غليظ شود.

 

سپس كدوها را به همراه 2 تكه چوب دارچين به اندازه يك انگشت ، در شهد آب و شكر بريزد تا حدود يك ساعت و نيم با حرارت كم بجوشاند.

 

در 10 دقيقه آخر پخت كدوها ،به آنها آب ليمو اضافه كنيد و مربا را از روي حرارت بر داريد.

 

در 5 دقيقه قبل از سرو هم خلال پسته را روي مربا ها بريزيد و سرو كنيد.

 

 هنگامي كه ميخواهيد مربا را در شيشه هاي مورد نظر بريزيد چوب دارچين را از مربا خارج نكنيد تا با وجود داچين ها عطر مربا بيشتر شود.مرباي آماده شده را در يخچال قرار دهيد.

 

خواص مربا:

مربا تأثير مثبتي بر دستگاه گوارش دارد

ميوه‌ها و سبزيجات منبع خوبي براي فيبر هستند و از آنجا كه مرباها هم از ميوه‌ها و سبزيجات تهيه مي‌شوند، براي موارد گوارشي نيز مفيد هستند.

 

مربا بر افزايش اشتها مؤثر است

طعم خوب مربا باعث مي‌شود تا افراد آن را با لذت مصرف كنند. بنابراين، مربا براي افزايش اشتهاي افراد كم اشتها به خصوص سالمندان و كودكان بسيار مفيد است.

 

عوارض جانبي مصرف مربا به صورت روزانه

همانند هر غذاي ديگري، مصرف بيش از حد مربا نيز داراي عوارض جانبي متعددي است. بنابراين قبل از مصرف بيش از حد آن‌ها، موارد زير را مدنظر داشته باشيد.

 

از آنجا كه مربا حاوي مقدار زيادي قند است، بيماران ديابتي بهتر است از مصرف آن پرهيز كنند.

مراقب باشيد كه افراد داراي اضافه وزن، در مصرف مربا زياده‌روي نكنند، زيرا چاقي باعث بروز بيماري‌هاي ناخواسته و خطرناكي براي انسان مي‌شود.

اگر بدنتان علائم مختلف آلرژي مانند خارش، جوش و مشكلات تنفسي را نشان مي‌دهد، مصرف مربا را متوقف كنيد. اين آلرژي ها مي‌تواند نشانه‌اي از اين باشد كه بدن شما با مواد تشكيل‌دهنده مرباي مصرفي سازگاري ندارد.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

طرز تهيه مرباي انجير

جذابيت ويژه اي كه مرباي انجير دارد اين هست كه در زمان پخت، انجيرها از شهد مربا پر ميشوند و طعم فوق العاده اي به انجير ميدهد.

 

مواد لازم براي تهيه ي مرباي انجير

انجير سبز:1 كيلو

شكر :280 گرم

هل : دو عدد

چوب دارچين :1 عدد( به اندازه يك انگشت)

آب جوشيده : يك سوم پيمانه

عصاره وانيل :1/8 قاشق چايخوري

آبليمو:1 قاشق غذا خوري

زعفران دم كرده :1/4 قاشق غذا خوري

مرباي خوشمزه

 

آموزش درست كردن مرباي خانگي انجير خوشمزه

براي تهيه مرباي انجير بهتر است از انجيرهاي متوسط و به يك اندازه استفاده كنيد كه نه زياد نرم و نه زياد كال باشد.

انجير ها را خوب بشوييد و سعي كنيد دم آن را انقدر كوتاه نكنيد كه پوستش باز بشه. انجير شسته را كاملا خشك كنيد.

در يك ظرف لعابي تمام شكر را در لابه لاي انجير ها مي ريزيم و به مدت 7 ساعت در يخچال نگه ميداريم تا تمام شكر در انجير حل شود.

بعد از اينكه انجير ها با شكر درهم حل شدند آن را روي حرارت متوسط به مدت 15 دقيقه مي جوشانيم تا پخته شوند. بايد مراقب باشيد كه مربا سر ريز نشود

و در اين مدت تمام كفي را كه روي انجير ها هنگام جوشيدن بالا مي آيد با قاشق ميگيريم تا رنگ مربا شفاف شود.

بعد از 15 دقيقه جوشيدن دارچين و هل را اضافه ميكنيم .احتياج هم نيست هل را پودر كنيد.

سپس يك سوم پيمانه آب جوشيده شده را داخل مرباي انجير مي ريزيم و اجازه ميدهيم 15 دقيقه ديگر هم همچنان روي حرارت متوسط بجوشد. 

در مراحل آخر پخت آبليمو و عصاره وانيل را به همراه زعفران دم كرده به مربا اضافه ميكنيم و ميگذاريم 5 دقيقه به همراه بقيه مواد بجوشند.

مرباي انجير ما در مدت 30 دقيقه آماده شد و قوام لازم را بدست آورد . بعد از سرد شدن ميتوانيد در ظرف در بسته در يخچال نگهداري كنيد.

 

منبع: mazeha

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.