سبك خاص درست كردن “خورش قيمه” فوق العاده خوشمزه
طرز تهيه خورش قيمه خوشمزه به سبك خاص
خورش قيمه غذاي اصيل و قديمي ما ايراني هاست كه براي خوشمزه شدن و جا افتاده تر آن بهتر است به يك سري از نقاطي كه در زير به آن اشاره شده است دقت كنيد ، اگر تمامي اين نكات را در طرز تهيه قيمه رعايت كنيد مي توانيد بهترين طعم جا افتاده رو به خورش خود بديد كه با اين صورت مي توان نذري هاي فوق العاده خوشمزه اي با اين قيمه ها مهيا نمود.
سبك خاص درست كردن “خورش قيمه” فوق العاده خوشمزه
طرز تهيه خورش قيمه خوشمزه به سبك خاص
خورش قيمه غذاي اصيل و قديمي ما ايراني هاست كه براي خوشمزه شدن و جا افتاده تر آن بهتر است به يك سري از نقاطي كه در زير به آن اشاره شده است دقت كنيد ، اگر تمامي اين نكات را در طرز تهيه قيمه رعايت كنيد مي توانيد بهترين طعم جا افتاده رو به خورش خود بديد كه با اين صورت مي توان نذري هاي فوق العاده خوشمزه اي با اين قيمه ها مهيا نمود.
مواد لازم خورش قيمه
- گوشت :200 گرم
- لپه :70 گرم
- رب :1-2 قاشق
- پياز عسلي :3-4 قاشق
- چوب دارچين :1عدد
- هل سبز :5 -6 عدد
- گلاب :1 قاشق
- زرشك :براي تزيين 2 قاشق
- روغن :2قاشق
گرفتن تلخي ليمو عماني براي خورش قيمه
بجز موادي كه معرفي كرديم به چنتا ليمو عماني احتياج داريم كه بايد با چنگال آنها را سوراخ كنيم و درون آب جوش مي اندازيم تا تلخي آن گرفته شود.
سرخ كردن پياز ها از قبل براي خورش قيمه
قبل از اينكه مراحل اصلي پخت خورش قيمه را شروع كنيد بايد ابتدا مقداري پياز را خرد كرده و با روغن در ماهيتابه سرخ نماييد و آن را براي مخلوط كردن با گوشت لازم كه در مواد اوليه بيان شد مهيا نماييد.
طرز تهيه خورش قيمه خوشمزه و جاافتاده
ابتدا بايد درون قابلمه مناسب پياز عسلي از قبل سرخ شده را به همراه گوشت و كمي روغن به مدت 10 الي 12 دقيقه با حرارت پايين تفت ميدهيم .نكته مهم و قابل توجه در مورد اين خورش طرد بودن گوشت خورش است كه براي اين كار بهتر است گوشت مان را از شب قبل با كمي فلفل و روغن مخلوط كرده و استراحت دهيم.
تا به جوش بيايد و بعد حرارت را كم ميكنيم تا خورش ما آرام آرام بپزد . بخاطر اينكه به گوشتمان فلفل اضافه كرديم گوشت خورش سريعتر مي پزد. بقيه مواد مثل گلاب و ليمو عماني ،نمك و ادويه جات را در 10 دقيقه آخر به خورشتان اضافه كنيد و حتما هل و دارچين را از قبل بجوشانيد و با كمي آب به خورشتتان اضافه كنيد.
در يك ظرف فلزي جداگانه، رب گوجه فرنگي را در كمي روغن تفت داده، سپس به خورش قيمه اضافه كنيد. به اين صورت رب، رنگ بهتري در غذا ايجاد ميكند. رب گوجهفرنگي، پخت لپه و گوشت را به تاخير مياندازد، آن را در مراحل آخر اضافه كنيد بعد از حدود يك ربع، پودر دارچين را بيفزاييد. دارچين را نيز در مراحل پاياني پخت خورش قيمه اضافه كنيد زيرا افزودن آن در مرحله اول پخت، باعث تيرهشدن رنگ خورش ميشود. خورش قيمه را در ظرف موردنظر بريزيد و با سيبزميني سرخ كرده تزئين و با پلو سرو كنيد.
خورشت قيمه سيب درختي لرستان :
اين خورشت از غذاهاي استان لرستان است ومزه اين خورشت بر خلاف تصور اصلا شيرين نيست ، چرا كه در آن از سيب ترش استفاده مي شود .
با اينكه اين خورش شيرين نمي باشد اما به مذاق ذائقه هاي شيرين خوش تر است.
روش پخت آن با خورشت قيمه تفاوت چنداني ندارد و فقط در آن به جاي ليمو اماني از آبليمو استفاده مي شود.
طرز تهيه قيمه جنوبي ( بوشهري )
آموزش قيمه بوشهري
قيمه بوشهري از هر لحظاي كه مد نظر شما باشد كه چه مزه و چه ظاهر با مابقي قيمه ها فرق دارد ، با ما همراه باشيد تا براي شما قيمه بوشهري را درست كنيم.
مواد لازم براي قيمه جنوبي :
- نخود لپه محلي پخته شده : 200 گرم
- گوشت پخته شده : 200 گرم
- پيازسرخ شده : 2 عدد
- سيب زميني پخته شده : 2 عدد
- رب گوجه فرنگي:2 قاشق غذاخوري
- گلاب : يك استكان
- آب گوشت : 2 پيمانه
- نمك، فلفل ، زرد چوبه ، پودر زيره و پودر ليمو عماني : به مقدار كافي
- روغن مايع : به ميزان لازم
طرز تهيه قيمه بوشهري اصيل :
براي درست كردن اين قيمه ابتدا بايد لپه را خيس كنيد و بعد از چند ساعت خيس خوردن و عوض كردن آب داخل آن ، به همراه مقداري آب و كمي نمك بپزيد.
بعد از پخته شدن لپه ها ، آن را با گوشتكوب له كنيد.علاوه بر لپه ، سيب زميني پخته شده و گوشت پخته شده را هم بايد جداگانه له كنيد.
قابلمه اي مناسب انتخاب كنيد و پياز هاي سرخ شده را به همراه كمي روغن داخلش بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد.تمام ادويه ها را به همراه كمي نمك به پياز سرخ شده اضافه كنيد و تفت دهيد.بعد از كمي تفت دادن ادويه ها و پياز در روغن ،رب گوجه را به آن اضافه كنيد و تفت دهيد تا در اثر حرارت خامي رب گرفته شود و رنگ رب باز شود.
سپس به آنها نخودلپه له شده ، سيب زميني و گوشت له شده را اضافه كنيد و هم بزنيد تا مواد كاملا باهم مخلوط شوند. در حين هم زدن ، آب گوشت را هم به مواد مخلوط شده اضافه كنيد و هم بزنيد تا آب گوشت كاملا جذب مواد شود. اين خورشت بايد كم آب باشد به همين دليل نبايد زياد آب گوشت را اضافه كرد.در واقعه همان 2 پيمانه كافيست.
بعد ازمخلوط كردن كامل مواد ، در قابلمه را ببنديد و حرارت شعله را كم كنيد و اجازه دهيد تا خورشت كاملا جا بيفتتد.
وقتي خورشت كاملا جا افتاد در اواخر پخت مثلا 10 الي 15 دقيقه قبل از خاموش كردن حرارت ، گلاب را به آن اضافه كنيد و هم بزنيد.
خورشت قيمه بوشهري آماده شده را در ظرف مورد نظرتان بكشيد و در كنار شكر پلو ميل كنيد.
قيمه مرغ :
خورشت قيمه مرغ يكي از غذاهاي مجلسي است و به علت سرعت و آساني و ارزاني آن در اكثر مهماني ها سرو مي شود.
در اين خورشت همه مراحل به روش خورشت قيمه سنتي انجام مي شود اما به جاي گوشت قرمز از مرغ استفاده مي شود . از آنجايي كه مرغ سريعتر از گوشت پخته مي شود زمان كمتري براي طبخ آن صرف مي شود.
براي مجلسي تر شدن آن مي توان برنج ان را با زعفران و زرشك آراست كه به سفره جلوه بهتري داده همچنين غذا لذيذ تر مي شود.
طرز تهيه و فوت كوزه گري قيمه نثار اصيل و سنتي
چجوري قيمه نثار درست كنيم ؟
قيمه نثار بر عكس خورشت قيمه يك غذايي پلويي مي باشد كه شباهت زيادي به مرصع پلو و آجيل پلو دارد اما از نظر طعم اندكي تفاوت بين اين سه غذا وجود دارد.
قيمه نثار براي كجاست ؟
اين غذاي خوش رنگ و شيك از جمله دستور پخت هاي قزوين مي باشد كه گاهي اوقات در برخي مراسمات رسمي و حتي عروسي ها نيز طبخ مي شود.
مواد مورد نياز قيمه نثار
همراه ما در اين بخش از آشپزخانه نمناك از سايت نمناك باشيد تا آموزش درست كردن قيمه نثار اصيل را براي شما بيان كنيم :
مواد لازم | اندازه |
برنج خيس كرده | 3 پيمانه |
گوشت قيمه خرد شده | 350 گرم |
پياز خرد كرده ريز | 2 عدد |
لپه خيس كرده | 1/2 پيمانه |
روغن | 1/2 پيمانه |
رب گوجه فرنگي | 2 قاشق س |
ادويه خورشتي | 1 قاشق چ |
ادويه پلويي | 1 قاشق چ |
گلاب | 1 قاشق س |
زعفران دم كرده | 1 قاشق س |
زرشك خشك شده | 1/2 پيمانه |
گرد ليمو عماني | مقداري |
نمك | مقداري |
خلال پسته و بادام | - |
طرز تهيه قيمه نثار خوشمزه
تابه مناسبي انتخاب كنيد و بر روي حرارت قرار دهيد و مقداري روغن داخلش بريزيد تا داغ شود.
بعد باقالي ها را داخل روغن بريزيد و تفت دهيد. در حين تفت مقداري زرد چوبه هم به باقالي ها اضافه كنيد و كمي تفت دهيد تا عطر ادويه به مشام برسد. بعد 3 ليوان آب داخل تابه بريزيد و بگذاريد تا باقالي ها با حرارت ملايم نيم پز شوند.
قيمه نثار با تزيين مجلسي
بعد لپه خيس داده شده را اضافه ميكنيم و حدود 4 تا 5 دقيقه تفت ميدهيم تا در هنگام پخت لپه ها باز نشود.هنگام تفت لپه ها رب گوجه فرنگي را هم اضافه كنيد تا رنگ بهتري بگيرد. بعد از اين مرحله به اندازه 3 پيمانه آب به خورشت اضافه ميكنيم و در ظرف را ميبنديم تا گوشت و لپه پخته شود وكم آب شود و غلظت خورشت هم زياد شود.و به اصطلاح جا بيفتتد.
آبكش كردن برنج و اضافه كردن گلاب به قيمه نثار
در 2 دقيقه آخر پخت هم گلاب و مقداري از زعفران را داخل قيمه ميريزيم تا جوش بخورد. برنج از قبل خيس داده شده را آبكش ميكنيم.
و دركف ظرفي كه ميخواهيم برنج و قيمه را مخلوط كنيم كمي آب و روغن ميريزيم و ميگذاريم تا روي حرارت گرم شوند و يك جوش ريزي بخورد بعد يك لايه از برنج آبكش شده را در كف قابلمه ميريزيم و روي آن را ادويه پلويي و گرد ليمو عماني ميريزيم و بعد يك لايه از مايع قيمه را كه آب آن گرفته شده روي برنج ها و ادويه ها ميريزيم و اين مرحله را 2 تا 3 بار به همين ترتيب انجام ميدهيم و در آخر كمي روغن روي حرارت كم اجازه ميدهيم تا برنج دم بكشد و بعد از اينكه برنج دم داد كمي روغن داغ روي برنج ميكشيم.
براي تزيين از مقداري برنج زعفراني به همراه زرشك سرخ شده ، خلال بادام و خلال پسته استفاده ميكنيم.
نكات مربوط به مواد اوليه قيمه نثار
۱- نكات مربوط به برنج
براي تهيه قيمه نثار مجلسي بهتر است برنج را آبكش كنيد براي اين كار بعد از اينكه برنج را شستيد به آن آب گرم و نمك اضافه كنيد نمك را به اندازهاي اضافه كنيد كه كمي شورتر از حد معمول باشد بگذاريد برنج چند ساعت خيس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمك خيس بخورد تا كيفيت بهتري داشته باشد اگر وقت داريد حتماً از شب قبل برنج را خيس كنيد.
سپس براي آبكش كردن برنج قابلمهاي را تا دو سوم از آب پر كنيد و روي حرارت بگذاريد نمك به آن اضافه كنيد وقتي آب به جوش آمد بايد برنج را اضافه نماييد، آبي كه به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خيس خورده بود را خالي كنيد و برنج خيس خورده را داخل آب در حال جوش بريزيد. حرارت برنج در حال جوشيدن نبايد كم باشد و شعله گاز بايد متوسط رو به زياد باشد درب قابلمه را نگذاريد و صبر كنيد تا آب برنج مجدد به جوش بيايد.
نكاتي مهم در تهيه قيمه نثار :
- براي اينكه اين غذا خوب جا بيفتد بهتر است با حرارت كم و مدت زمان طولاني پخته شود و مقدار آب آن كافي باشد.
- اگر قيمه نثار را براي مهماني خود و به عنوان يك غذاي مجلسي تهيه ميكنيد بهتر است گوشت آن را درشت تر خرد كنيد.
- اگر ازخلال پرتقال براي تزيين استفاده كرديد بهتر است در مصرف آن زياده روي نكنيد چون باعث تلخ شدن و بد مزه شدن قيمه نثار ميشود.
- براي نرم تر شدن خلال بادام مي توانيد آن را در مقداري آب يا گلاب خيس دهيد و سپس به كمي روغن آغشته كنيد . ولي خلال پسته را به هيچ وجه در آب خيس نكنيد.چون رنگ سبز آن برميگردد.
خورشت قيمه كدو:
خورشت قيمه كدو از غذاهاي ايراني ، يك خورشت رژيمي مي باشد و از آنجايي كه كدو با كاهش كلسترول همراه است، اين خورشت براي كساني كه بيماري قلبي دارند بسيار مناسب است.
به اين خورش مسماي كدو هم گفته مي شود و معمولا كم آب است .
خورش كدو در بين گياه خواران طرفدار بسياري دارد و مي توان با حذف گوشت آن ( مرغ يا قرمز) به عنوان خورشت سبزيجات طبخ شود.
قيمه رشتي:
رشت يكي از شهر هايي است كه به عنوان شهر خلاق غذا در سازمان ميراث فرهنگي يونسكو ثبت شده است .
بهتر است اشاره كنم از ايران تنها همين شهر در سازمان ميراث فرهنگي يونسكو ثبت شده است.
در اين خورشت از گوجه فرنگي استفاده مي شود و روش طبخ آن به قيمه سنتي كه در قديم پخته ميشد، بسيار نزديك است.
براي ترش كردن آن به جاي ليمو اماني از آب انار، رب انار ترش يا آبغوره استفاده مي شود.
منبع : https://aronfoods.com/types-of-stew/
45 بهترین غذای دوم کنار مرغ و قیمه
در این مطلب غذاهای جانبی خوشمزهای که میتوان همراه با مرغ یا قیمه سرو کرد، معرفی شده است.
https://abhotel.ir/45-%d8%a8%d9%87%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%ba%d8%b0%d8%a7%db%8c-%d8%af%d9%88%d9%85-%da%a9%d9%86%d8%a7%d8%b1-%d9%85%d8%b1%d8%ba-%d9%88-%d9%82%db%8c%d9%85%d9%87/