طرز تهيه حليم بادمجان شيرازي

۱۶ بازديد

مواد لازم:
 
بادمجان قلمي درشت ۳ عدد
گوشت گردن يا دنده گوسفندي ۲۰۰ گرم
عدس ۱/۲ پيمانه
برنج نيم دانه ۱/۲ پيمانه
گردوي خرد شده ۱/۴ پيمانه
آب گوشت ۰٫۵ ليتر
پياز داغ، نعنا داغ و كشك به ميزان لازم
نمك، زردچوبه، فلفل و ادويه به ميزان لازم
روغن مخصوص سرخ كردن به ميزان لازم
 

 

 

مواد لازم:
 
بادمجان قلمي درشت ۳ عدد
گوشت گردن يا دنده گوسفندي ۲۰۰ گرم
عدس ۱/۲ پيمانه
برنج نيم دانه ۱/۲ پيمانه
گردوي خرد شده ۱/۴ پيمانه
آب گوشت ۰٫۵ ليتر
پياز داغ، نعنا داغ و كشك به ميزان لازم
نمك، زردچوبه، فلفل و ادويه به ميزان لازم
روغن مخصوص سرخ كردن به ميزان لازم
 

دستور تهيه:
۱/۲ پيمانه برنج نيم دانه را با ۱ پيمانه آب و مقداري نمك بر روي حرارت قرار دهيد. وقتي آب برنج به جوش آمد، حرارت را ملايم كنيد تا برنج پخته و نرم شده و مانند برنج كته آب آن تمام شود.
۱/۲ پيمانه عدس را با ۲ پيمانه آب روي حرارت ملايم قرار دهيد تا پخته و نرم شده و آب آن تمام شود.
بادمجان‌ها را پوست گرفته، به صورت طولي برش بزنيد و در آبكش قرار دهيد. روي برش‌هاي بادمجان نمك بپاشيد و ۲ الي ۳ ساعت صبر كنيد تا تلخي بادمجان گرفته شده و آب آن خارج شود.
برش‌هاي بادمجان را با آب سرد بشوييد و اجازه دهيد خشك شوند، سپس آن‌ها را سرخ كرده و كنار بگذاريد.
قابلمه‌اي را تا نيمه آب كرده و روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد. گوشت را همراه با يك پياز چارقاچ، زردچوبه و ادويه به آب جوش اضافه كنيد. حرارت را ملايم كنيد و اجازه دهيد گوشت كاملا بپزد. پس از اينكه گوشت نيم پز شد، نمك را به آن اضافه كنيد.
پس از اينكه گوشت كاملا پخت، گوشت را ريش ريش كرده، آب گوشت را صاف كنيد و كنار بگذاريد.
۲ الي ۳ قاشق روغن در تابه‌اي ريخته و روي حرارت ملايم قرار دهيد.
برنج پخته را به روغن اضافه كنيد و با قاشق هم بزنيد تا روغن به خورد برنج رود.
عدس پخته را به تابه اضافه كرده و هم بزنيد.
گردوي خرد شده را به تابه اضافه كرده و مواد را هم بزنيد.
بادمجان‌هاي سرخ شده را به تابه اضافه كنيد.
گوشت ريش ربش را به تابه اضافه كنيد.
نيم ليتر آب گوشت را در تابه ريخته و هم بزنيد.
درب تابه را بسته و اجازه دهيد مواد روي حرارت ملايم جابيفتند.
پس از اينكه آب گوشت به خورد مواد رفت و حليم بادمجان جا افتاد، حرارت را خاموش كنيد.
با استفاده از گوشت كوب، مواد را بكوبيد تا يكدست شوند.
كشك بادمجان را در ظرف سرو بكشيد و روي آن را با كشك، پياز داغ و نعنا داغ تزيين كنيد.

منبع: ashpzbashi

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.