مواد لازم براي تهيه آبگوشت
گوشت گوسفندي :250 گرم
سيب زميني متوسط : 2 عدد
دنبه (چربي گوسفند) :50 الي 100 گرم
لوبيا :1/2 پيمانه لوبيا
نخود : 1/2 پيمانه
سير خام : 3 حبه
پياز : 1 عدد
گوجه فرنگي : 3 الي 4 عدد
رب گوجه فرنگي : 2 قاشق غذاخوري
دارچين در صورت تمايل : نصف قاشق مربا خوري
نمك، فلفل و زرچوبه : به مقدار لازم
طرز تهيه آبگوشت
نخود و لوبيا را از شب قبل خيس دهيد و دو الي سه بار آبش را عوض كنين تا نفخشان گرفته شود.
گوشت، دنبه، گوجه فرنگي، نخود، لوبيا، سيرها كه از وسط به دو نيم كرديم و پياز را هم كه از وسط به دو نيم كرديم را داخل قابلمه اي بريزيد و حدود 5 الي 6 برابر حجم مواد آب اضافه كنيد. بهتر است تا كل آب آبگوشت را از اول كار بريزيد تا طعم آبگوشت بهترشود. ولي اگه در وسط پخت آب بيشتري احتياج بود حتما از آب جوش استفاده كنيد.
در قابلمه راببنديد و شعله را هم زياد كنيد تا آب به جوش بياد. وقتي آب به جوش آمد كفهاي روي سطح آب را با يك قاشق برداريد.
به مواد زرچوبه و فلفل اضافه كنيد و شعله را كاملا ملايم كرده در قابلمه را ببنديد و اجازه دهيد تا گوشت و حبوبات كم كم پخته شوند.
بعد از حدود 2 الي 3 ساعت كه موادخوب پخته شدند سيب زميني هارا از وسط نصف كرده و به آبگوشت اضافه كنيد و
بعد از اضافه كردن سيب زميني ، رب گوجه فرنگي، نمك و در صورت تمايل دارچين را هم اضافه كنيد و اجازه دهيد تا مواد 1 الي 2 ساعت ديگر بپزند.
آبگوشت بعد از تقريبا 4 ساعت پختن حسابي جا افتاده و به روغن مي افتد.
در اين مرحله بهتر است دنبه را هم بيرون بياوريد و با گوشتكوب بكوبيد. و دوباره داخل آبگوشت برگردانيد تا خوب داخل آبگوشت پخش شود.
آبگوشت آماده است و براي كوبيدن آن هم ميتوانيد استخوان و آب آبگوشت را جدا كنيد و بقيه مواد را خوب بكوبيد.
منبع: cookway